Uunin paistotulos on huono

Päivitetty viimeksi 28.10.2019 12.54

Ongelma

  • Uunissa olleet paistokset ovat liian vaaleita, tummia tai kuivia.
  • Uunissa olevat paistokset eivät kohoa.
  • Paistotulos on epätasainen.

Koskee näitä laitteita

  • Uunit (kalusteisiin sijoitettavat, erilliset)

Ratkaisu

  • Kokeile ylempää tai alempaa peltitasoa.
  • Kokeile säätää lämpötilaa hieman korkeammaksi tai alemmaksi.
  • Jos uunin pohjalla on foliota, se vaikuttaa paistotulokseen. Poista mahdollinen suojatarkoituksessa käytettävä folio.
  • Varmista reseptistä, että olet käyttänyt oikean määrän nestettä ja jauhoja ja että olet käyttänyt oikeanlaista jauhoa.
  • Pitkä paistoaika kuivattaa uunissa valmistettavia paistoksia enemmän kuin lyhyt.
  • Jos paistokset eivät kohoa, lämpötila uunissa on saattanut olla liian alhainen. Varmista, että olet käyttänyt oikean määrän hiivaa tai muuta kohotusainetta ja että olet kohottanut paistoksia ennen uuniin laittamista. Huomaa, että sopiva nesteen lämpötila tuorehiivalle on 37 astetta ja kuivahiivalle 45-50 astetta.
  • Jos käytät kiertoilmatoimintoa, asetetun lämpötilan tulee olla hieman alhaisempi (10-15%) kuin reseptissä on ilmoitettu.
  • Varmista kiertoilmatoimintoa käytettäessä riittävä ilmankierto uunissa ja tuotteiden välissä. Vältä uunipellin työntämistä kiinni uunin takaseinään.
  • Kiertoilmatoimintoa käytettäessä paistotulos tasaantuu, mitä kauemmin paistokset ovat uunissa. Jos paistotulos on ollut epätasainen, kannattaa paistoksia käyttää uunissa pidempään matalammalla lämpötilalla.

Oliko tästä artikkelista hyötyä?