Uunin paistotulos ei miellytä

Päivitetty viimeksi 28.10.2019 12.50

Ongelma

• Paistotulos ei miellytä

Koskee näitä laitteita

• Kiertoilmauuni
  • Höyryuuni
  • Uuni

Mahdollinen aiheuttaja

• Uuneissa on pieni lämpötilatoleranssi, jonka takia uunin todellinen sisälämpötila voi erota näytön kertomasta lämpötilasta
  • Kiertoilmauuneissa paistotulos on tehokkaampi kuin mitä vanhemmat ruokaohjeet tarvitsevat. Uuni voi kiertoilma-asetuksella olla jopa 10 astetta kylmemmällä samalla tuloksella.
  • Kiertoilmauuneissa on hyvä muistaa ilman vapaa kierto. Takaseinään koskettava pelti tai leivinpaperi saattaa estää tämän.