Ongelma | Syy ja korjaustoimenpide |
---|---|
Kiinni palaneen lian poistaminen on vaikeaa | Sokeripitoisten aineiden palaminen keraamiseen tasoon
Vinkki: Polta ainoastaan yksi keittoalue kerrallaan.
|
Kirkas/hohtava keittolevyn pinta | Levyt likaantuvat käytön aikana
|
Ruoste valurautalevyssä | Ruoat voivat usein kiehua yli. Jos levyt kostuvat usein roiskeiden vuoksi ja niitä ei puhdisteta välittömästi ruoanlaiton jälkeen, jäännöskosteus voi edistää korroosiota levyssä. Käytä pienempiä vesimääriä ylikiehumisen välttämiseksi. Kypsennä perunat ja muut vihannekset 1–3 litrassa vettä. Vesimäärä riippuu keittoalueen koosta.
Kaada vesi kattilassa oleviin vihanneksiin. Aseta tiivis kansi keittoastian päälle. Kytke keittoalueeseen suurin tehotaso. Tarkkaile keittoastiaa. Säästät täten sekä energiaa että vettä.
Levyt ovat kosteita. Jos levyjä ei kuumenneta puhdistuksen jälkeen, puhdistuksesta jäänyt kosteus aiheuttaa korroosiota levyssä. Älä koskaan aseta mahdollisia keittolevyn kansia paikoilleen ennen kuin levyt ovat täysin kuivia.
Levyjä ei ole suojattu säännöllisesti korroosiolta. Keittolevyt on valmistettu valuraudasta. Levyt voivat ruostua ajan myötä, jos niitä ei suojata säännöllisesti korroosiolta. Suojaa levyt korroosiolta seuraavasti:
|
Jäljet keittotasossa | Kosteus tai puhdistusainejäämät. Keraaminen lasilevy on kostunut kuumentamisen aikana ja/tai levyillä on puhdistusaineen jäämiä. Kun olet puhdistanut keraamisen lasilevyn, pyyhi se ensin kostealla liinalla mahdollisten pesuainejäämien poistamiseksi. Pyyhi se sitten kuivalla liinalla. Levyn on oltava kuiva ennen kuin se kytketään toimintaan. |
Hopeisia jälkiä | Alumiinin siirtyminen keittoastioista. Tämä voi tapahtua käyttäessä alumiinista tai teräksestä valmistettuja keittoastioita, joissa on monikerroksiset pohjat. Jäljet/tahrat näkyvät lasilevyn päällä. Jäljet/tahrat voidaan poistaa seuraavasti:
|