Vaatteet ovat liian rypistyneet pesukoneessa pesun jälkeen

Päivitetty viimeksi 9.3.2020 8.24

Ongelma:

• Vaatteet ovat liian rypistyneet pesukoneessa pesun jälkeen

Koskee seuraavia:

• Edestä täytettävä pesukone (integroitu ja vapaasti seisova)
  • Päältä täytettävä pesukone

Ratkaisu:

1. Varmista, ettei rumpua ylikuormiteta pyykillä.

Katso käyttöohjeesta ohjeet pyykkien määrää ja tyyppiä koskien.

2. Varmista, että valitset oikean linkousnopeuden pyykin tyypin ja määrän mukaan.

Katso tarkemmat ohjeet käyttöohjeesta ja ohjelmoi kone pyykkien hoito-ohjemerkintöjen mukaisesti.

3. Varmista, että ohjelmoitu veden lämpötila sopii rummussa olevalle pyykille.

Katso tarkemmat ohjeet käyttöohjeesta ja ohjelmoi kone pyykkien hoito-ohjemerkintöjen mukaisesti.

4. Valitse rummussa olevalle pyykille sopiva ohjelma.

Puuvillaohjelmissa pyykit pestään alhaisella vesitasolla, voimakkaalla pesulla ja korkealla linkousnopeudella.

Kaikki nämä tekijät tuottavat vaatteisiin ryppyjä.

Käytä hellävaraisia pesuohjelmia vaatteille, jotka rypistyvät helposti.

5. Poista pyykki rummusta heti linkouksen jälkeen

Vaatteet voivat rypistyä, jos ne jäävät rumpuun pitkään.