Tummia tai ruskeita tahroja pyykeissä

Päivitetty viimeksi 9.3.2020 8.36

 Hiustenhoitotuotteet voivat aiheuttaa vaatteisiin tummia tai ruskeita tahroja 

Joissakin tuotteissa (esim. muotoiluvaahto, shampoo) voi olla kiinnitysainetta nimeltä polyquaternium-kopolymeeri. Kun tuotetta pääsee pyykkeihin, se kiinnittyy tekstiilin pintaan. Kun pyykit pestään tummempien, jatkuvasti hiukan väriainetta vapauttavien tekstiilien kanssa, “kosketusalue” imee vapautuneen väriaineen. Tämän seurauksena tahrat eivät näy ennen kuin tekstiilit on pesty. Tahrat johtuvat vaatteisiin roiskuneista hiustenhoitotuotteista tai pyyhkeisiin käsien kautta joutuneista hiustenhoitotuotteiden jäämistä.

  • Tahroja ei voida koskaan poistaa kokonaan, mutta värimuutokset voidaan poistaa lähes kokonaan valkoisista pyyhkeistä.
  • Pyyhkeet voidaan valkaista turvallisesti käsittelemällä ne seuraavasti: 
  1. Oksaalihappoliuoksen valmistaminen: Lisää 50 - 100 g oksaalihappoa muoviastiaan, jossa on 10 litraa kuumaa vettä (60 °C). Aseta pyykit liuokseen 30 minuutin ajaksi.
  2. Pese pyykit sen jälkeen perusteellisesti vähintään 60 °C lämpötilassa käyttäen hyvälaatuista pesuainetta, jossa on mieluiten fosfaattia ja valkaisuainetta. 

Voit testata aiheuttaako jokin hiustenhoitotuote tahroja pesuohjelman aikana asettamalla koneeseen tekstiilikappaleen ja pesemällä sen värillisten pyykkien pesuohjelmalla.

Varaa huolto
Varaa huolto

Tarvitseeko laitteesi huoltoa? Autamme sinua mielellämme. Teknikkomme ovat erittäin ammattitaitoisia ja käyttävät vain alkuperäisosia laitteiden korjauksessa.