Pyykissä on nukkaa pesun jälkeen

Ongelma

• Pyykissä on nukkaa pesun jälkeen.

Koskee näitä laitteita

• Pesukoneet

Mahdollinen aiheuttaja

• Pesukoneissa itsessään ei ole sellaista osaa, joka voisi itsekseen nukan määrää kasvattaa.
  • Joistakin materiaaleista (esim. villasta ja puuvillasta) voi syntyä nukkaa pesun aikana. Nukka voi tarttua pyykkeihin käynnissä olevan tai seuraavan pesuohjelman aikana. Tämä ongelma on entistä suurempi synteettisten materiaalien kohdalla.

Ratkaisu

• Vältä tummien vaatteiden pesua samanaikaisesti vaalean tai värillisen pyykin kanssa (erityisesti uusien villavaatteiden ja puuvillapaitojen kanssa) ja päinvastoin.
  • Tarkista, että nukkasihti ja tulovesiletku ovat puhtaat.
  • Tee laitteelle puhdistuspesu. Puhdista kauluskumi kostealla liinalla. Tyhjennä rumpu ja annostele pesuainelokeroon apteekeista saatavaa sitruunahappoa tai pesukoneen pesuainetta. Valitse 60 °C ohjelma.
  • Puhdistuspesun voi joutua tekemään useamman kerran, jos laite on päässyt likaantumaan pahasti.