Pesuohjelman kesto muuttuu näytössä

Päivitetty viimeksi 28.10.2019 14.32

Ongelma

• Pesuohjelman kesto muuttuu näytössä.

Koskee näitä laitteita

• Edestä täytettävät pesukoneet (kalusteisiin sijoitettavat, erilliset)
  • Päältä täytettävät pesukoneet

Mahdollinen aiheuttaja

• Pesukone laskee ja näyttää arvioidun keston täyttömäärän ja pyykkien tyypin mukaan. Näytössä näkyvä pesuohjelman kesto voi laskea tai kasvaa, kun kone on arvioinut pyykin määrän ohjelman alkamisen jälkeen.

Ratkaisu

• Pesuohjelman aikaa voidaan lyhentää ajansäästötoiminnolla. Katso yksityiskohtaiset ohjeet käyttöoppaasta.
  • Epätasapainossa oleva täyttömäärä pidentää ohjelman kestoa.
  • Pesuohjelman kesto voi muuttua, jos pyykin tyyppiä vaihdetaan.
  • Ohjelman keston asteittainen pidennys vähentää energiankulutusta. Optimoitu lämmitysvaihe säästää energiaa, kun taas pitempi kesto takaa samat pesutulokset (erityisesti normaalilikaisen pyykin kohdalla).
  • Jos pesukoneessa on painoanturi, kone on tärkeää kytkeä ensin toimintaan, minkä jälkeen voit valita ohjelman ennen pyykkien asettamista koneeseen. Painoanturi toimii tällöin virheettömästi.