Pesuohjelma kestää liian pitkään

Päivitetty viimeksi 28.10.2019 14.30

Ongelma

• Pyykinpesukoneen ohjelma kestää liian pitkään.
  • Ohjelma kestää huomattavasti pidempään kuin normaalisti.

• Edestä täytettävä pesukone (integroitu ja vapaasti seisova)
  • Päältä täytettävä pesukone

Ratkaisu

• Epätasapainossa oleva täyttömäärä pidentää ohjelman kestoa. Tämä on normaalia pesukoneessa. Pesukone laskee ja näyttää arvioidun keston täyttömäärän ja pyykkien tyypin mukaan.
  • Pesuohjelman kesto voi muuttua, jos valittuun ohjelmaan liittyvää pyykin tyyppiä vaihdetaan.
  • Ohjelman keston asteittainen pidennys vähentää energiankulutusta. Optimoitu lämmitysvaihe säästää energiaa, kun taas pitempi kesto takaa samat pesutulokset (erityisesti normaalilikaisen pyykin kohdalla).
  • Jos mikään yllä kuvatuista tilanteista ei ole kyseessä, ongelma voidaan ratkaista nollaamalla kone. Kone voidaan nollata irrottamalla se sähköverkosta ja odottamalla 30 minuuttia ennen sen kytkemistä uudelleen sähköverkkoon.