Pesukoneen näytössä näkyy virheviesti EF0, EFo, EF3 tai äänimerkki kuuluu 15 kertaa / merkkivalo vilkkuu 15 kertaa

Päivitetty viimeksi 30.5.2022 7.01

Ongelma

  • Pesukoneen näytössä näkyy virheviesti EF0, EFo, EF3 tai äänimerkki kuuluu 15 kertaa / merkkivalo vilkkuu 15 kertaa.

Koskee

  • Edestä täytettävä pesukone (integroitu ja vapaasti seisova)

Ratkaisu


Mahdollinen aiheuttaja

  • Tämän vikakoodin aiheuttaa useimmiten liiallinen vaahdon muodostuminen laitteeseen, jolloin ylivuotosuoja aktivoituu. Joskus aiheuttajana on todellinen vuoto laitteessa.

Ratkaisu

  • Käytä vähemmän pesuainetta. Liian suuren pesuainemäärän käyttö voi aiheuttaa liiallista vaahtoamista. Sammuta laite ja anna sen seistä muutaman tunnin, kunnes vaahto kuivuu ja kokeile käynnistämistä uudelleen.  
  • Puhdista pesuainelokero. Jos pesuainelokero tai lokeron yllä oleva tihkulevy on hyvin likainen tai kalkin peittämä, vettä voi virrata ulos ja aiheuttaa ongelman. Puhdista pesuainelokero käyttöohjeen mukaisesti ja kokeile laitteen käynnistämistä uudelleen.
  • Tarkista kone jumiutuneen pyykin varalta. Ovien tiivisteen ja lasin välissä oleva vaatetus voi aiheuttaa oven vuotamisen ja veden virtaamisen etupuolelta alempaan alustaan. Katkaise laitteen vedensyöttö ja virtalähde ja aseta pyyhe pesukoneen taakse lattialle. Kallista laitetta hieman taaksepäin siten, että lattian ja etupuolen suojan väliin jää noin 10–15 cm tila. Pidä laitetta paikallaan noin 30–40 sekunnin ajan, jotta alapuolen suojan vesi pääsee virtaamaan pyyheliinalle. Laske laite lattialle ja kytke se uudelleen. Tarkista veden syöttö ja tyhjennys. Tarkista, ovatko tuloletkun ja vesiventtiilin suodattimet puhtaat (kun tuloletku on ruuvattu laitteeseen ja vesihanaan). Käynnistä pesuohjelma ja katso, onko ongelma ratkaistu.
  • Tarkista esiintyykö alla vuotoja. Irrota nukkasihti ja puhdista se käyttöohjeen mukaisesti. Tarkista onko sihti vaurioitunut. Jos sihti on ehjä, asenna se uudelleen ja kiristä se tiukasti käsin.
  • Tarkista vedensyöttöletkun liitäntä. Letkun vuodot voivat saada veden virtaamaan takaisin koneeseen takapaneelin vieressä, joten tarkista vesiletkun liitäntä hanaan ja koneeseen. Jos tämä on syy, kone on kallistettava kohdassa "Tarkista kone jumiutuneen pyykin varalta" esitetyllä tavalla, jotta kone voi käynnistyä uudelleen.
  • Tarkista luukun tiiviste. Virhe voi johtua koneen luukun tiivisteen vuotamisesta. Tarkista se avaamalla ovi ja tarkastelemalla luukun tiivistettä. Tiiviste ei saa olla vahingoittunut tai haljennut eikä siinä saa olla reikiä. Jos luukun tiiviste on viallinen, huoltoteknikon on vaihdettava se. Älä käytä konetta ennen kuin se on korjattu. Katkaise koneen vedensyöttö.
  • Jos edellä mainitut ohjeet eivät ratkaise ongelmaa, ota yhteyttä asiakaspalveluun.


Varoitus: Emme suosittele tuotteen käyttöä, ennen kuin ongelma on täysin korjattu. Irrota laite äläkä liitä sitä uudestaan, ennen kuin olet varma, että se voidaan tehdä turvallisesti. Varaa huolto
Varaa huolto

Tarvitseeko laitteesi huoltoa? Autamme sinua mielellämme. Teknikkomme ovat erittäin ammattitaitoisia ja käyttävät vain alkuperäisosia laitteiden korjauksessa.

Varaosat ja tarvikkeet
Varaosat ja tarvikkeet

Hanki alkuperäiset varaosat laitteeseesi verkkokaupastamme, ja saat ne toimitettuna kotiovellesi.