Pesukoneen näytössä näkyy virheviesti E20 tai C2, äänimerkki kuuluu 2 kertaa / merkkivalo vilkkuu 2 kertaa

Päivitetty viimeksi 30.5.2022 12.50

Ongelma

 • Pesukoneen näytössä näkyy virheviesti E20 tai C2, äänimerkki kuuluu 2 kertaa / merkkivalo vilkkuu 2 kertaa.

Koskee

 • Edestä täytettävä pesukone (integroitu ja vapaasti seisova)
 • Päältä täytettävä pesukone

Ratkaisu

Mahdollinen aiheuttaja

 • Vikakoodi viittaa ongelmaan laitteen poistopumpussa.

Ratkaisu

 • Varmista tyhjennysletkun oikea asento. Tyhjennysletkun tulee ulottua enintään 10 cm alas veden poistoliitäntään. Katso asennusohjeet käyttöohjeesta tai laitteen mukana toimitetuista erillisistä asennusohjeista.
 • Varmista oikea tyhjennyskorkeus. Veden poistoliitäntä saa olla enintään 100 cm ja vähintään 60 cm koneen pohjan yläpuolella tai käyttöohjeen mukaisesti. Katso asennusohjeet käyttöohjeesta tai laitteen mukana toimitetuista erillisistä asennusohjeista.
 • Puhdista pumppu ja suodatin, mukaan lukien pumpun lapa (jos pumpun lapa on näkyvissä, käännä sitä lyijykynällä ja asenna suodatin uudelleen). Käynnistä sitten pesu 60 asteessa viemärijärjestelmän puhdistamiseksi. Pesuainelokeroon voi lisätä esimerkiksi apteekista saatavaa sitruunahappoa. Yksityiskohtaiset ohjeet ovat laitteen mukana toimitetussa käyttöoppaassa.
 • Tarkista onko poistoliitäntä tukkiutunut. Tarkista tyhjentyvätkö poistoliitännät tyydyttävästi. Kokeile pestä siten, että tyhjennysletku on kulhossa tai pesualtaassa. 
 • Tarkista onko tyhjennysletku taipunut tai vääntynyt. Tyhjennysletkun taipuminen tai vääntyminen voi estää veden virtaamista letkun läpi. Voit tarkistaa sen koneen takana.
 • Käytä vähemmän pesujauhetta. Vaahto voi tukkia tasojärjestelmän, kun käytetään paljon pesujauhetta tai kun syntyy runsaasti vaahtoa. Voit korjata tämän sammuttamalla koneen ja ravistamalla rumpua eteen- ja taaksepäin useita kertoja. Puhdista tyhjennyspumppu / suodatin ja suorita pesu korkeassa lämpötilassa ilman pesujauhetta.
 • Katkaise pesukoneen virta. Ongelma voidaan ratkaista katkaisemalla pesukoneen virta noin 30 minuutiksi ja käynnistämällä pesuohjelma uudelleen. Jos pumppu on tukossa, bimetallisulake kytkee pumpun pois päältä. Kun pumppu on jäähtynyt, sen pitäisi toimia normaalisti.
 • Jos edellä mainitut ohjeet eivät ratkaise ongelmaa, ota yhteyttä asiakaspalveluun.


Kirjaa ilmoitettu virhekoodi ja kerro se, kun kutsut paikalle huoltoteknikon. Tämä ei ratkaise ongelmaa, mutta auttaa teknikkoa tunnistamaan ongelman syyn.

Varoitus: Emme suosittele tuotteen käyttöä, ennen kuin ongelma on täysin korjattu. Irrota laite äläkä liitä sitä uudestaan, ennen kuin olet varma, että se voidaan tehdä turvallisesti.

Varaa huolto
Varaa huolto

Tarvitseeko laitteesi huoltoa? Autamme sinua mielellämme. Teknikkomme ovat erittäin ammattitaitoisia ja käyttävät vain alkuperäisosia laitteiden korjauksessa.

Varaosat ja tarvikkeet
Varaosat ja tarvikkeet

Hanki alkuperäiset varaosat laitteeseesi verkkokaupastamme, ja saat ne toimitettuna kotiovellesi.