Pesukone on pysähtynyt kesken ohjelman, siinä on vettä ja luukku on lukossa

Päivitetty viimeksi 28.10.2019 14.12

Ongelma

• Pesukone on pysähtynyt kesken ohjelman, siinä on vettä ja luukku on lukossa.
  • Pesukone ei poista vettä.
  • Pesukone näyttää vikakoodia 20 tai E20.

Koskee näitä laitteita

• Pesukoneet
  • Kuivaavat pesukoneet

Ratkaisu

• Tee laitteelle hätätyhjennys avaamalla nukkasihti. Nukkasihti löytyy laitteen etuosasta alhaalta pienen luukun takaa. Huomaathan, että nukkasihdistä voi tulla runsaastikin vettä! Laita siis astia nukkasihdin alle, jos tilassa ei ole lattiakaivoa lähellä.
  • Resetoi laite ottamalla se pois virroista puoleksi tunniksi joko pistokkeesta tai sulakkeesta. Kun laitteeseen laittaa puolen tunnin jälkeen virrat takaisin päälle, luukun pitäisi aueta uudelleen.
  • Puhdista laitteen nukkasihti. Tee laitteelle puhdistuspesu apteekista saatavalla sitruunahapolla tai pesukoneen puhdistusaineella, jota on saatavilla verkkokaupastamme.
  • Jos edellä mainitut ohjeet eivät ratkaise ongelmaa, ota yhteyttä asiakaspalveluun.