Kylmälaitteen ovea on vaikea avata

Päivitetty viimeksi 21.5.2020 13.34

Ongelma

  • Kylmälaitteen ovea on vaikea avata.
  • Kylmälaitteen ovea täytyy vetää kovasti, jotta se aukeaa.

Koskee näitä laitteita

  • Jääkaapit
  • Jääkaappipakastimet
  • Pakastimet

Mahdollinen aiheuttaja

  • Jääkaapin ja pakastimen sisällä oleva ilma kutistuu, kun se jäähtyy. Tämä voi aiheuttaa alipainetta, mikä vaikeuttaa oven avaamista. Jääkaapin ja pakastimen sisälle oven sulkemisen jälkeen muodostuva alipaine on normaalia, eikä laitteessa ole mitään vikaa.
  • Jos ovi suljetaan nopeasti tai paiskataan kiinni, laitteen sisältä tulee paljon ilmaa ulos, jolloin oven saattaa voida avata normaalisti vasta useamman minuutin kuluttua.

Ratkaisu

1. Jääkaapin ja pakastimen sisälle oven sulkemisen jälkeen muodostuva alipaine on normaalia, eikä laitteessa ole mitään vikaa.

2. Paina oven tiivisteen nurkkaa sormellasi, jotta tiivisteen välistä pääsee virtaamaan hieman ilmaa, jolloin ovi avautuu helpommin heti sulkemisen jälkeen.   

3. Odota noin minuutin ajan ennen kuin avaat oven, jos ovi on suljettu juuri äsken.

4. Älä sulje ovea voimallisesti.

5. Tarkista, että laite on tasapainossa/pystysuorassa. 

Voit tehdä tämän säätämällä laitteen pohjassa olevia jalkoja ja tarkistamalla vesivaa'an avulla, että ovi on samassa tasossa laitteen runkoon nähden.   

6. Tarkista, ovatko saranat vaurioituneet ja vaihda kaikki vialliset osat. Jos haluat vaihtaa kyseiset osat itse, saat varaosia, tarvikkeita ja hoitotuotteita verkkokaupastamme.

7. Jos edellä mainitut ohjeet eivät ratkaise ongelmaa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Varaa huolto
Varaa huolto

Tarvitseeko laitteesi huoltoa? Autamme sinua mielellämme. Teknikkomme ovat erittäin ammattitaitoisia ja käyttävät vain alkuperäisosia laitteiden korjauksessa.

Varaosat ja tarvikkeet
Varaosat ja tarvikkeet

Hanki alkuperäiset varaosat laitteeseesi verkkokaupastamme, ja saat ne toimitettuna kotiovellesi.