Astianpesukoneen näytössä näkyy virheviesti iF0, iFo tai iF1

Päivitetty viimeksi 17.10.2019 13.22

Ongelma:

• Astianpesukoneen näytössä näkyy virheviesti iF0, iFo tai iF1

Koskee seuraavia:

• kalusteeseen asennettu astianpesukone
  • vapaasti seisova astianpesukone

Ratkaisu:

1. Laitteen nollaaminen

• Irrota astianpesukoneen pistoke pistorasiasta, odota yhden minuutin ajan ja kytke se sen jälkeen takaisin pistorasiaan.
  • Voit kytkeä virran pois päältä myös paneelin sulakkeilla / virtakytkimellä.
  • Jos laite on vedetty ulos ja työnnetty sen jälkeen paikoilleen, tarkista, etteivät putket ole taittuneet tai jääneet puristuksiin ja että hana on kokonaan auki.
  • Kytke astianpesukone toimintaan, valitse sopiva ohjelma ja käynnistä se.
  • Jos ohjelma käynnistyy ja toimii normaalisti, ongelma on korjattu.

2. Tarkista, näkyykö laitteessa uudelleen sama virheviesti vai onko se muuttunut

Jos laitteessa näkyy eri virhekoodi, tarkista koodi käyttöohjeesta ongelman vianmäärityksen helpottamiseksi.

Jos laitteessa näkyy edelleen iF0, iFo tai iF1 nollaamisen jälkeen:

3. Tarkista vedensyöttö

Tarkista kodin vedensyöttö esimerkiksi avaamalla vesihanan.

Jos vettä ei tule, pyydä lisätietoa vesilaitokselta.

4. Tarkista onko asianpesukoneeseen menevä vesihana täysin auki

Jos vesihana on kiinni, katkaise astianpesukoneen virta ja avaa vesihana kokonaan.

Kytke astianpesukone uudelleen päälle ja valitse ohjelma.

Käynnistä astianpesukone painamalla käynnistyspainiketta.

5. Tarkista, onko samanaikaisesti käytössä useampia vettä tarvitsevia laitteita

Jos useampi kuin yksi laite on käytössä ja käyttää vettä, vedenpaine voi tästä syystä olla liian alhainen astianpesukoneelle.

Kokeile käyttää astianpesukonetta, kun mikään muu laite ei ole käynnissä.

6. Tarkista vedenoton paine

Tarkista, täyttyykö 10 litran ämpäri minuutissa tai 5 litran ämpäri 30 sekunnissa yhdestä hanasta.

Jos ei, vedenpaine on liian alhainen astianpesukoneen toiminnalle, ja sinun on pyydettävä apua vesilaitokselta.

7. Tarkista onko vedenottoletku taipunut tai vääntynyt

Jos vedenottoletku on vääntynyt tai vaurioitunut, irrota astianpesukone välittömästi verkkovirrasta ja katkaise vedensyöttö.

Jos letku on vaurioitunut, laite on annettava teknikon tarkistettavaksi ja korjattavaksi.

8. Tarkista, ettei vedenottoletkun sihti ole tukossa

Tulovesisihti sijaitsee hanan/venttiilin liittimessä.

Sulje hana ennen vedenottoletkun irrottamista.

Tulovesisihdissä ei saa olla karstaa, katso sihdin poistamisen ja puhdistamisen yksityiskohtaiset ohjeet ohjekirjasta.

Kun olet puhdistanut ja asettanut sihdin takaisin vedenottoletkuun, liitä letku paikalleen, valitse ohjelma ja käynnistä kone.

9. Tarkista vedenpoistojärjestelmä

• Ovatko suodattimet puhtaat. Lisätietoa puhdistuksesta ja ylläpidosta on saatavilla laitteen ohjekirjasta.
  • Onko poistoputki oikealla korkeudella lattiasta. Katso asennusohjeet käyttöohjeesta tai laitteen mukana toimitetuista erillisistä  asennusohjeista.

10. Tarkista, onko vesitulppa poistettu pesualtaasta. (Jos astianpesukone on asennettu tai sitä on siirretty äskettäin).

Vesitulppa on poistettava hajulukosta.

Avaa sisääntulo, missä poistoletku on liitetty hajulukkoon, poista tulppa ja liitä letku hajulukon sisääntuloon uudelleen.

11. Jos edellä mainitut ohjeet eivät ratkaise ongelmaa, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Varoitus: Emme suosittele tuotteen käyttöä, ennen kuin ongelma on täysin korjattu. Irrota laite äläkä liitä sitä uudestaan, ennen kuin olet varma, että se voidaan tehdä turvallisesti.