Astianpesukone ei aloita pesuohjelmaa

Päivitetty viimeksi 17.10.2019 13.28

Ongelma:

• Astianpesukone ei aloita pesuohjelmaa.

Koskee seuraavia:

• Kalusteeseen asennettu astianpesukone
  • Vapaasti seisova astianpesukone

Ratkaisu:

1. Varmista, että luukku on suljettu kunnolla.

Avaa ja sulje luukku uudelleen.

Jos kuulet naksahduksen, on se merkkinä siitä, että luukku on kunnolla kiinni.

2. Varmista, että viivekäynnistystoiminto on pois käytöstä.

Katso tämän tilan käytöstä poistamisen yksityiskohtaiset ohjeet laitteesi ohjekirjasta.

3. Tarkista, onko edellinen ohjelma käynnissä.

Jos ohjelma on yhä käynnissä, se on peruutettava ennen seuraavan ohjelman asettamista.

Kun haluat peruuttaa ohjelman, lue laitteen käyttöohjeesta ohjelmien peruuttamiseen liittyvä osio.

4. Tarkista, onko vaihtoehto ”Ultra hiljainen” tai ”Yö” valittuna:

Näissä vaihtoehdoissa pesuohjelmaan liittyy pitkiä, jopa 20 minuutin taukoja. Ohjelma voi olla yhä käynnissä.

5. Tarkista mahdolliset LED-hälytykset, äänihälytykset tai virhekoodit:

Virheviesti voi olla vilkkuva LED-valo, äänimerkkisarja tai näytöllä näkyvä koodi.

Katso käyttöoppaasta yksityiskohtaiset ohjeet tämän ongelman ratkaisuun.

6. Takista mahdolliset virransyöttöongelmat:

Varmista, että laite on kytketty sähköverkkoon ja päälle.

Kytke toinen laite samaan pistorasiaan nähdäksesi, onko rasia virroitettu.

Jos pistorasia ei toimi, pyydä paikallista sähköasentajaa korjaamaan ongelman.

7. Tarkista, onko varokkeita lauennut tai sulakkeita palanut

Palauta katkaisin/varoke tai vaihda sulake.

Voit palauttaa katkaisimen painamalla kytkimen ”ON”-asentoon

8. Jos edellä mainitut ohjeet eivät ratkaise ongelmaa, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Huomautus: Ongelmasta riippuen teknikon huoltovierailusta voidaan veloittaa myös takuuaikana.

Varoitus: Emme suosittele tuotteen käyttöä, ennen kuin ongelma on täysin korjattu. Irrota laite äläkä liitä sitä uudestaan, ennen kuin olet varma, että se voidaan tehdä turvallisesti.