TÄYDELLISEN PESUKONEEN VALINTA

TÄYDELLISEN PESUKONEEN VALINTA

Tarpeisiisi sopivin pesukone

Täydellisen pesukoneen löytäminen edellyttää eri tekijöiden huomioimista – niitä ovat esimerkiksi käytettävissä oleva tila, oikea sijainti, pestävät tekstiilit ja pesukertojen määrä viikoittain...

TILA JA ASENNUSPAIKKA

Halusitpa sitten perinteisen lattialle sijoitettavan tai kenties kalusteisiin asennettavan pesukoneen kylpyhuoneesi tai kodinhoitohuoneesi tyylin säilyttämiseksi, asennustilan mittaaminen on tarpeen.

Kuinka paljon tilaa on käytettävissä?

60 cm:n leveys – Tilaasi sopii edestä täytettävä pesukone.
45–40 cm:n leveys – Päältä täytettävä kone sopii tilaasi parhaiten.

#EASYTIP: Jos käytössä oleva tila on erittäin rajallinen, ja kuivaustilaakaan ei ole paljon, kuivaava pesukone voi olla hyvä valinta (ei saatavilla tällä hetkellä Rosenlew -valikoimasta).

TILAVUUS

Kuinka paljon pyykkiä peset viikossa?

Vähemmän kuin 4 kertaa viikossa – 5–6 kg:n pesukone on hyvä valinta, jos suurien tekstiilien (esim. takit ja peitot) säännöllinen pesu ei ole tarpeen.
4–6 kertaa viikossa – 7 kg:n pesukone pesee pyykkisi helposti – vaikka pesisit joskus suurempiakin tekstiilejä.
Yli 6 kertaa viikossa – Voit helpottaa pyykinpesua ja vähentää pesukertojen määrää valitsemalla suurikokoisen pesukoneen, jonka rummun tilavuus on 8–10 kg.

KUITUTYYPIT

Millaista pyykkiä peset?

Pääosin puuvillapyykkiä – Koneen hienopesuohjelmat eivät ole ensisijaisen tärkeitä.
Arkalaatuista pyykkiä – Käsinpesu-ohjelmalla varustettu malli hoitaa arkalaatuisia tekstiilejäsi ja tyylikkäitä silkkivaatteitasi erityisen hellävaraisesti.
Villapyykkiä – Erityinen villaohjelma säilyttää villavaatteesi pehmeinä ja korkealaatuisina estäen niiden kutistumisen ja venymisen.

AIKA

Milloin peset pyykkiä?

Pese pyykkiä haluamaasi aikaan asettamalla ohjelman käynnistysajan: säästä energiaa pesemällä pyykkiä myöhään illalla tai aikaisin aamulla. Aseta ohjelma päättymään työaikasi mukaan (ota huomioon paikalliset vakuutusehdot!).

KUIVAUS

Miten kuivaat vaatteesi?

Mitä nopeammin pyykit linkoavat pesuohjelmassa, sitä enemmän niistä poistuu kosteutta ja sitä pienempi on pyykkien kuivaustarve. Valitse nopeaan kuivaukseen pesukone, jonka linkousnopeus on suuri.

#EASYTIP: Alhaisemmat linkousnopeudet sopivat parhaiten arkalaatuisiin vaatteisiin.

OLETKO VALMIS VALITSEMAAN PESUKONEEN?

Valitse nyt itsellesi sopivin pesukone halusitpa sitten suuremman perheen tarpeita vastaavan pesukoneen XXL-rummulla tai älykkään pesukoneen pikaohjelmilla.