TÄYDELLISEN LIESITUULETTIMEN VALINTA

TÄYDELLISEN LIESITUULETTIMEN VALINTA

Miten valita oikea liesituuletin? Helppoa.

Valinnassa on otettava huomioon monia eri ominaisuuksia aina valmistettavasta ruoasta keittiön kokoon. Kätevä osto-oppaamme antaa ohjeita oikean päätöksen tekemiseen.

RUOKA

Jos paistat, grillaat tai valmistat ruokaa höyryn avulla, tarvitset tehokkaamman liesituulettimen. Voimakkaantuoksuiset, mausteiset ja kalaruoat edellyttävät myös suurempaa imutehoa. Ei ainoastaan hajun vuoksi, vaan rasvan kertymisen välttämiseksi vaikeapääsyisiin paikkoihin ja sen aiheuttamien seinävaurioiden välttämiseksi.

Teho

Jos valmistat voimakastuoksuisia ruokia usein tai jos sinulla on suuri keittiö, tarvitset tehokkaamman liesituulettimen. Voit määrittää tarvitsemasi ilmanpoiston vähimmäisnopeuden seuraavasti:

1. Mittaa keittiösi pituus, leveys ja korkeus.
2. Kerro pituus, leveys ja korkeus = kuutiotilavuus.
3. Kerro kuutiotilavuus x 12 = ilmanpoiston vähimmäisnopeus.

Helppoa.

Saat täten ilmanpoiston vähimmäisnopeuden, joka vastaa 12 ilmanvaihtoa tunnissa. Suositeltava nopeus on 8–12 ilmanvaihtoa tunnissa.

Ilmankierto

Onko olemassa hormia ilmanpoistoa varten?

Hormiin poistavat liesituulettimet poistavat nimensä mukaisesti keittiön tunkkaisen ilman ilmakanavaa pitkin ulos ja ne vaativat täten ilmastointikanavan ulkotilaan. Mitä kauemmas liesituuletin sijoitetaan ilmanpoistoaukosta, sitä suurempi moottoriteho on tarpeen.
Ilmaa kierrättävät liesituulettimet eivät vaadi ilmanpoistoaukkoa. Ne poistavat ilmaa rasvasuodattimen kautta ja hiilisuodatin puhdistaa käryt sen jälkeen, ennen raikkaan ilman palauttamista keittiöön.
#EASYTIP: kytke liesituuletin toimintaan ennen ruoanlaittamista ilmankierron tai -poiston käynnistämiseksi.

LIESITUULETINMALLI

Markkinoilla on valittavissa useita eri malleja (Rosenlewilla ei välttämättä ole kaikkia näitä):

Dekoratiivinen seinään asennettava liesituuletin – Halusitpa sitten seinän tasolla olevan tai hormillisen liesituulettimen, nämä tyylikkäät liesituulettimet sisältävät eri kokovalintoja keittiösi tarpeisiin.
Dekoratiivinen saarekeliesituuletin – Täydellinen valinta keittiösaarekkeella varustettuihin sosiaalisiin keittiöihin. Nämä hormilliset liesituulettimet on ripustettu katosta, niitä ei asenneta seinään.
Sisäänrakennettu liesituuletin – Piiloon asetettavat huomaamattomat liesituulettimet.
Yläkaapin alapuolelle asennettava liesituuletin – Voit asentaa liesituulettimen kalusteen alle keittotason yläpuolelle tilan säästämiseksi. Se ei näy lainkaan ennen kuin aloitat ruoan valmistamisen. Jätä keittotason ja liesituulettimen väliin 40–75 cm vapaata tilaa valitsemastasi mallista riippuen. Tarkista käytettävissä oleva tila ennen laitteen hankintaa!

ÄÄNITASO

Valitse alhaisemman desibelin (dB) liesituuletin rauhallisempaa keittiöympäristöä varten. Valikoimamme liesituulettimien äänitaso on 68–73 dB(A). Esimerkiksi normaali keittiökeskustelu vastaa 62 dB:n äänitasoa ja vedenkeittimen kiehuminen 42 dB:n äänitasoa. Liesituulettimien hormin muotoilulla on väliä. Huomioi hormin mutkat, pituus, poikkileikkaus ja materiaali äänitason minimoimiseksi. Ilmanpoiston vähimmäisnopeus on tärkeämpi kuin tilavuus. Hiljainen, mutta vähätehoinen liesituuletin vastaa hiljaista imuria, joka ei poista pölyä.

Puhdistus

Jotkin suodattimet on vaihdettava, toiset taas voidaan pestä ja käyttää uudelleen. Rasvasuodattimet suodattavat rasvan ja ruokajäämät, ne tulee puhdistaa tai vaihtaa 15–100 tunnin välein mallista riippuen. Ilmaa kierrättävissä liesituulettimissa aktiivihiilisuodattimet poistavat hajuja ja ne on puhdistettava tai vaihdettava noin 4 kuukauden välein.

Uudelleen käytettävät suodattimet – Pestävät hiili-, metalliverkko- ja ruostumattomat terässuodattimet voidaan pestä käsin tai astianpesukoneessa 65 °C teho-ohjelmalla. Helppoa. Suorita pesu 2–3 kuukauden välein korkeintaan 5–6 kertaa.
Vaihdettavat suodattimet – Kertakäyttöiset hiili- ja paperisuodattimet tulee vaihtaa noin 4 kuukauden välein.

OLETKO VALMIS VALITSEMAAN LIESITUULETTIMEN?

Tutustu nyt valikoimaamme, joka sisältää perinteisiä liesituulettimia.